Βίντεο σε θεματικές ενότητες, από εκδηλώσεις.
Πλοηγηθείτε ανοίγοντας την κάθε ενότητα που σας ενδιαφέρει.

Ευχαριστούμε τον Χρήστο Καραγκούνη

Ο Μορφωτικος Πολιτιστικός Σύλλογος Αμουρίου, διοργάνωσε και για το 2014 τον εορτασμό των αποκριών στο χωριό, βασισμένη στα παραδοσιακά έθιμα του χωριού, αλλά και "πικάντικα" αποκριάτικα παιχνίδια. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, ενώ το κρασί, το γέλιο και ο χορός σε αφθονία.

Γιορτάζουμε τα κούλουμα την καθαρά Δευτέρα 18 Μαρ. 2013, με φασολάδα, λαγάνες, νηστίσιμα, κρασί, άφθονο κέφι και χορό.

Εκδήλωση του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αμουρίου, για τον εορτασμό των αποκριών βασισμένη στα παραδοσιακά έθιμα του χωριού.

Στην πλατεία του χωριού, διοργανώθηκε από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αμουρίου, υπαίθριο γλέντι με ζωντανή μουσική, δημοτιοκούς παραδοσιακούς χορούς με συμμετοχή όλων των συγχωριανών.

Στην πλατεία του χωριού αναβίωσε το έθιμο του «κόλιντρα» όπου γύρω από την φωτιά έψαλλαν το τραγούδι του κόλιντρα μοιράζοντας παράλληλα τις παραδοσιακές κουλούρες και τσιγαρίδες.

Εγκαίνια του νέου Ι.Ναού Αγίας Παρασκευής, στο κέντρο του χωριού.

Ανήμερα της πρωτοχρονιάς στις γειτονιές του χωριού, αναβίωσε το πατροπαράδοτο έθιμο των λουκατσαριών, όπου άντρες κάθε ηλικίας ντυμένοι με παραδοσιακές στολές χόρεψαν και τραγούδησαν τα κάλαντα και ευχήθηκαν καλή χρονιά στους κατοίκους του. Στόχος του συλλόγου είναι η αναβίωση των παραδοσιακών εθίμων της περιοχής και τα μέλη του συλλόγου «Αγία Παρασκευή» ανανεώσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά με νέες δραστηριότητες.

Εκδήλωση των μαθητών -τριών του 2θεσιου δημοτικού σχολείου Αμουρίου το 1987. Με τη βοήθεια και τις οδηγίες των δασκάλων τους, οι μαθητές αναβιώνουν παλιά παιδικά παιχνίδια, σε πολλούς πλέον ξεχασμένα.

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος "Απανταχού Αμουριωτών"