Σας καλωσορίζουμε στο Αμούρι

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος “Απανταχού Αμουριωτών “ σας καλωσορίζει στον επίσημο site του συλλόγου αλλά και του χωρίου μας.
Μέσα από αυτή την προσπάθεια, προβάλλουμε το χωριό μας, τα ήθη και τα έθιμα του, τον τρόπο ζωής των κατοίκων αλλά και όλες τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες του συλλόγου.

Ο Μ.Π.Σ. Απανταχού Αμουριωτών ¨Αγία Παρασκευή¨ σας ενημερώνει ότι ξεκίνησε τις εργασίες για την αναπαλαίωση της παλιάς εκκλησίας του χωριού μας, η κατάσταση της οποίας είναι άσχημη και υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης. Η μορφή της εκκλησίας όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες θα είναι όπως εμφανίζεται στην παραπάνω εικόνα, που είναι επεξεργασμένη από μηχανικό. Γίνονται προσπάθειες για συγκέντρωση χρημάτων με έρανο και χοροεσπερίδα στις 20/06/2014 στην πλατεία του χωριού. Αν επιθυμείτε κ εσείς να συμβάλλετε σε αυτήν την προσπάθεια μπορείτε να καταθέσετε οποιοδήποτε ποσό στον παρακάτω λογαριασμό.
Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: 00060069053-9
ΙΒΑΝ: GR 5809643000000000600690539

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον πρόεδρο του συλλόγου.
Τσιπλικιάρης Ανδρέας 6977425168

Με τιμή
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

agia paraskevi amouriou

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος "Απανταχού Αμουριωτών"

Αμούρι

Αμούρι

«Το Χωριό της Αγάπης»

Αναμφισβήτητα είναι ένα από τα πιο φιλόξενα χωριά στην επαρχία μας. Το «Μοn Amour», το Αμούρι, είναι το γνωστό σε όλους… «Χωριό της Αγάπης» και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, για την ονομασία που αποδόθηκε ανά τους αιώνες στον μικρό οικισμό της Ποταμιάς…
Την εποχή των Ρωμαϊκών Δικαστηρίων, όσοι συλλαμβάνονταν στην Ποταμιά, περνούσαν πρώτα από το Αμούρι. Γλεντούσαν, έπιναν μέχρι το πρωί και το χωριό αποτελούσε την τελευταία τους στάση, στη ζωή, αφού μεταφέρονταν μετά στα Ρωμαϊκά Δικαστήρια του Πραιτωρίου και εκεί τους εκτελούσαν…! Έτσι το χωριό χαρακτηρίστηκε από τους ξένους ως το «Χωριό της Αγάπης»